Reforma low cost

Reforma low cost

Reforma low cost

Aprofitar elements arquitectònics, la clau d’una reforma low cost

El repte del projecte era que la reforma hauria d’estar dins dels paràmetres d’una reforma low cost i complir amb les necessitats bàsiques que requereix un habitatge actual.

La nostra clienta disposava de poc pressupost per afrontar una reforma integral de casa seva, un petit i vell habitatge al barri de Gràcia de Barcelona.

És així que vàrem calcular de quina manera podríem aprofitar tots els elements arquitectònics possibles. En efectuar els enderrocs vam descobrir que uns forjats de volta catalana estava en bon estat i una paret mitgera d’obra vista a la zona on havia estat la galeria de l’habitatge també molt aprofitable. Les portes de l’habitatge també estaven en condicions per ser restaurades amb poc esforç i les vam reutilitzar.

En deixar a la vista el sostre de volta catalana, les parets d’obra vista i les fusteries restaurades va ajudar a crear al pis un caràcter de recuperador molt evident.

Reforma low cost

Com es va efectuar la reforma low cost?

L’antiga galeria es va convertir en sala d’estar limitada per la paret d’obra vista que li dóna gran personalitat a la cambra i fa de divisió entre la sala i la cuina. On era l’antiga finestra es va situar una petita barra en la cuina que permet asseure’s de cara a l’exterior.

Una altra paret que també es va poder conservar d’obra vista va ser l’oposada que tanca a l’exterior, donant d’aquesta manera sensació de ser un semi loft.

El paviment de parquet color wengé és el punt de pes de l’habitatge, la cuina, molt bàsica, es va tractar en blanc, les parets que es van pintar se’ls va donar un toc de color sorra clar per ajudar a donar lluminositat als espais que estan tancats a l’exterior, la resta del mobiliari, també en blanc o tons clars, són d’Ikea, aconseguint així una reforma de pis low cost.