Projecte de restauració d'un habitatge

Projecte de restauració d’un habitatge

Projecte de restauració d'un habitatge

Projecte de restauració d’un habitatge conservant elements arquitectònics

En aquest projecte de restauració d’un habitatge es tractava d’una reforma integral amb d’un pis estret i compartimentat en l’Eixample de Barcelona i també comptava amb una restauració de diversos elements arquitectònics dignes de preservar.

En l’execució de l’obra es van derrocar gaire bé tots els envans, eliminant d’aquesta manera les petites habitacions interiors sense ventilació, això ens va permetre realitzar una nova distribució de l’espai interior amb estades més àmplies i més lluminoses.

La cuina es va situar a la zona de pas entre el vestíbul i el saló. Els electrodomèstics, de la marca Bosch, es van integrar amb els mobles de la cuina ajudant a compactar l’espai que comparteixen.

Pel que fa a les restauracions, es van netejar i restaurar els paviments de mosaic hidràulic modernista de tot el pis, també es van restaurar tots els tancaments i les finestres es van dotar de vidres tèrmics. Els falsos sostres van anar a terra per destapar la volta d’obra vista catalana, també es va netejar una paret al menjador per deixar els totxos a la vista.

Projecte de restauració d'un habitatge

Com es resol la reforma integral, els seus detalls tècnics

El desig del nostre estudi d’interiorisme coincidia amb el criteri del client, que era conservar el magnífic paviment de mosaic hidràulic original. En derrocar els tàbics existents, el paviment va quedar sense continuïtat, per solucionar aquest problema, es van aixecar gairebé totes les rajoles i es van recol·locar afegint les rajoles que van sortir dels banys, on es va posar un paviment de fabricació nova, d’aquesta manera es va restaurar per complet el terra de tot l’habitatge amb un resultar realment espectacular.

Una petita terrassa coberta es va poder annexionar al menjador derrocant la paret de càrrega després de col·locar unes bigues de fitació, com a resultat vam aconseguir una cambra més amplia i molt més lluminosa.

En aquesta reforma integral es van col·locar també altres bigues de reforç, unes de vistes i altres ocultes a la vista en zones on es van eliminar els envans donada la poca resistència de les bigues estructurals originals. Una d’aquestes bigues va ser utilitzada per allotjar una il·luminació amb leds.

La climatització es va resoldre amb aire condicionat per conductes, a les zones on es va eliminar el sostre, es va conduir a través de conductes metàl·lics de tipus industrial, de la mateixa forma que les instal·lacions elèctriques a les zones on no es podien encastar.