Projecte de reforma integral

Projecte de reforma integral

Projecte de reforma integral

Projecte de reforma integral d’un apartament a la Barceloneta

Els petits habitatges tenen una distribució poc lògica, per això requereix un complex estudi de distribució d’espais interiors per aconseguir adaptar-les a les necessitats actuals.

En aquest projecte de reforma integral d’un petit habitatge al barri de la Barceloneta requeria un profund estudi de distribució per ajustar-lo al gust dels clients. Es va començar derrocant les parets interiors i reforçant les bigues de fusta en els punts on descansaven els envans mitjançant un entramat de bigues de ferro. Només es va respectar el mur que separava el dormitori amb la resta de l’habitacle.

Les instal·lacions elèctriques, les portes, les finestres, les lluminàries…, tot és de nova manufactura, a més es va aprofitar la reforma integral per renovar els vells i eliminar punts d’humitats que venien de l’exterior.

Els únics espais que es van deixar tancats per mitjà de portes van ser el dormitori i el bany. La sala, el menjador i la cuina comparteixen la zona més lluminosa de l’habitatge.

Com s’ha aconseguit l’ambientació en aquest projecte de reforma integral?

La cuina tractada com una caixa blanca i compacte al centre de la paret principal de sala compte amb tots els electrodomèstics integrats (el rentaplats, la campana extractora i el combi), al ser tota ella treballada en color blanc, queda completament integrada a l’espai principal de l’apartament.

El terra s’ha cobert amb un paviment de parquet laminat en un to gris que proporciona un toc càlid a l’habitatge. La resta del mobiliari és de diferents procedències i es va escollir seguint el criteri de la lleugeresa dels seus components.

El bany petit està compost per un moble amb el seu lavabo, un vàter i un espaiós plat de dutxa. Els diferents elements en habitatges petits s’han de distribuir als llocs on són més útils.