Projectes de distribució d'espais interiors

Projectes de distribució d’espais interiors

Projectes de distribució d'espais interiors
Projectes de distribució d'espais interiors
Projectes de distribució d'espais interiors

Projectes de distribució d’espais interiors

Els criteris en què es basen els arquitectes quan fan els projectes de distribució d’espais interiors van variant al llarg del temps, així quan adquirim un pis en una finca antiga, ens trobem amb que la distribució de l’espai és il·lògica i poc funcional. Són habitatges amb espais incoherents, habitacions sense ventilació, dormitoris amb sala i alcova, menjadors interiors, suposades cambres de bany, aquestes i altres incongruències són típiques en els habitatges antics.

L’evolució de l’estil de vida a les ciutats influeix dràsticament en la necessitat d’adaptar la distribució interior, per la qual cosa s’exigeix realitzar un estudi de redistribució d’espais a fi d’adaptar-los a les necessitats específiques de qui va a habitar-les. Una dels avantatges de comprar un habitatge antic, és que amb el projecte de reforma integral es pot adaptar a les exigències de cada client.

Aquests habitatges normalment posseeixen elements arquitectònics que són interessant conservar-los com els sostres amb motllures de guix, arcs, vidrieres, sòls de ceràmica modernista, xemeneies adornades, panells de fusta, i un interminable etc.

Per preservar aquests elements decoratius és necessària la intervenció d’un interiorista professional, doncs no és una tasca fàcil la de conjuminar necessitats actuals amb elements inamovibles.

A Torres Estudio Arquitectura Interior som especialistes en analitzar i planificar els projectes de distribució d’espais que combinen elements emblemàtics dels habitatges antics amb materials i dissenys actuals.

Projectes de distribució d'espais interiors

Optimització d’espais

La tendència actual és dividir l’habitatge en dues zones: la de dia i la de nit, fet que obliga a situar la cuina a la zona de dia i facilitar a la zona de nit el bany. Exposat d’aquesta manera resulta fàcil, però estem parlant de zones que precisen una multitud de serveis: ventilació, extracció de fums, subministraments d’aigua, gas, electricitat i el més complex: el desguàs.

Amb la optimització d’espais hem de dotar a la zona de dia de espais oberts per aprofitar al màxim la llum natural, aconseguir que en tots els dormitoris de la zona de nit tinguin ventilació directa i emprar els espais interiors per a altres usos.

Altres consideracions importants són:

Estudi de la il·luminació.
Temperatura de color de cada zona.
Insonorització i aïllament acústic.
Aïllament tèrmic i climatització.

Projectes de distribució d'espais interiors

Com són els nostres projectes de distribució d’espais interiors?

El nostre estudi d’interiorisme és especialista a rehabilitar pisos antics en zones emblemàtiques de Barcelona.

Realitzem projectes de distribució d’espais interiors que ofereixen solucions a tots els problemes anteriorment exposats, aconseguim dotar als habitatges de finca antiga d’un aire fresc, actual, integrador, sense renunciar a la seva història, ja que adquirir un habitatge antic no significa renunciar a la modernitat, sinó tot el contrari. Aquests habitatges es poden adaptar molt millor a la personalitat i a les necessitats del propietari.

Torres Estudio Arquitectura Interior és l’eina per aconseguir-ho.

Projectes de distribució d’espais interiors realitzats per Torres Estudio Arquitectura Interior